Mød Thyra

Her er hun - min karamelmaskine Thyra. Ret lækker, hvis jeg selv skal sige det.

Min filosofi er, at man ikke skal gå ned på udstyret. Og det er lige meget om jeg skal løbe, tegne, i svømmehallen eller købe barnevogn. Jeg bliver altid meget bedre, når jeg ikke kan undskylde mig med udstyret. Det er selvfølgelig en mulighed, at livet som selvstændig og en ikke-eksisterende indkomst, automatisk får mig til at ændre mening noget så eftertrykkeligt.

Men for et halvt år siden (da jeg stadig havde min gode indkomst) kom der et tilbud nærmest dumpende som en appelsin i min turban, og som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg havde taget beslutningen om, at jeg ville lave slik, og jeg var begyndt at researche på, hvordan jeg kunne producere større mængder og hvilke typer maskiner, der var på markedet. Jeg fandt frem til et firma i Illinois i USA, Savage Bros., som lavede nogle virkeligt lækre maskiner i mindre størrelser med alle de funktioner, som jeg skulle bruge i forhold til temperaturstyring og nedkøling. Men maskinerne var jo ikke helt billige, og desuden var der jo fragten og fortoldningen, som gjorde købet noget omstændeligt. Men pludselig kom den maskine, som jeg havde kigget på, til salg på DBA – og den kunne hentes lige i nærheden af der, hvor jeg bor. Hvor heldig har man lov til at være?

Så selv om jeg ikke tror på karma, tænkte jeg, at det måtte det her alligevel være, så jeg slog til og bragte den noget større end forventet og 65 kg tunge maskine med hjem. Det var en fantastisk følelse og den første rigtige milepæl, fordi når jeg nu havde investeret i sådan en maskine, så ville det jo være synd og skam ikke at udnytte den maksimalt.

Så det har jeg i sandhed tænkt mig at gøre. Når jeg tænker tilbage, så betød dette held faktisk, at jeg afkortede nogle svære overvejelser, og skal/skal ikke, som normalt ville have taget længere tid for mig, men som reelt ville have mundet ud i det samme resultat. Så det kan jeg jo så tænke lidt over til næste gang jeg står i en lignende situation med en større beslutning. Måske kan jeg så rykke lidt hurtigere.

Det viste sig, at maskinen var importeret af Bagsværd Lakrids, hvis produktion havde vokset sig ud over denne maskines kapacitet, så de måtte investere i større produktionsudstyr, inden den var taget i brug. Og det er helt forståeligt, for det er rigtig god lakrids.

Jeg kalder maskinen for Thyra, fordi det sådan et godt, solidt, gammelt vikingenavn, og jeg skal love for at maskinen også er solid – men mest så fordi Thyra betyder hjælpsom. Og da Thyra bliver aldeles fundamental og dermed den største hjælp til at få skabt perfekte karameller, så passer det som fod i hose. Og så var Thyra jo også mor til Harald Blåtand, ”der vandt sig Danmark al og Norge..”. Så det regner jeg med at karamellerne også gør.

Og Thyra fra Savage Bros – det kan ikke gå galt.

Så jeg er aldeles klar til at producere. Men jeg skal selvfølgelig lige lære at ramme de samme temperaturer og konsistens, som jeg kan i mine gryder – og forhåbentlig endnu mere præcist. Det tager lige lidt tid, men det bliver godt.

230 visninger

LEGUEL             E:hello@leguel.dk            W:www.leguel.dk             M:+4560525165

  • Instagram
  • Wix Facebook page