Hvem kan ikke lide karameller?

Som tidligere fortalt skulle jeg afslutte et acceleratorforløb, jeg har deltaget i, med en lille event indeholdende en pitchrunde foran et panel. Nærmest som i ’Løvens hule’ bortset fra, at det her var foran et publikum på 200 mennesker og ikke foran 1,5 mio. seere.

Acceleratorforløbet, som var hos CPH Foodspace i Kødbyen, har jeg deltaget i sammen med 10 andre madiværksættere. Så jeg har deltaget i bootcamps om budgettering, salg og kommunikation, og jeg har været til diverse oplæg med blandt andet succesfulde iværksættere. Jeg har haft en mentor, og jeg har i den grad udbygget mit netværk med både dygtige fagpersoner og spændende mediværksættere. Det har været så dejligt at ’høre til’ et sted i en periode, hvor jeg har følt mig lidt alene med det hele. Hvor ligesindede har delt de samme tanker, og hvor jeg har fået konkrete redskaber til at komme videre og også en masse input til, hvad jeg skal huske at tænke over i de kommende faser.


Men det er også ok, at det er slut nu. Det har været så lærerigt, men det er også tidskrævende, når man skal have noget ud af det, og jeg trænger til fuldt ud at hellige mig arbejdet og trykke mere på speederen.

Men jeg skal da love for, at forløbet sluttede med bravour!


Ud over den omtalte pitchrunde, stillede alle deltagere op med smagsprøver mv., så gæsterne kunne komme og smage og få en snak. Og der var alt fra en eksotisk halal-måltidskasse og luksusdrinks på dåse til økologisk tofu og sondemad af ’rigtig mad’ og meget mere.

Jeg stod med min egen lille bod og fik en masse positiv og brugbar feedback.Jeg var lidt nervøs over arrangementet. Selvfølgelig var det nervepirrende at skulle pitche, men jeg har ret ofte stået foran større forsamlinger – dog har jeg talt med en væsentlig større faglig ballast tidligere – men jeg følte mig på nogenlunde sikker grund. Det var langt mere nervepirrende for mig at sende mine produkter ud i verden - at lade folk smage, mens jeg så dem i øjnene, at se deres mundvige gå op eller ned. Det er til stadighed min største udfordring, at lade mine karameller og dermed mig selv blive vurderet og evalueret. Man kan tænke; hvem kan ikke lide karameller, så hvor svært kan det være. Men jeg føler jeg er til eksamen som person hver gang, så om det er karameller eller noget andet, så er det bare hårdt - og nødvendigt. Jeg ved det.


Men jeg fik vanvittigt meget god feedback, og flere var ovre ved min stand og smage flere gange, så oplevelsen endte med at blive så god, og jeg var helt høj bagefter – og træt.

Det bedste var næsten, at der var en periode, hvor jeg ikke stod ved boden, da jeg skulle pitche. I den periode kom folk også forbi og smagte, og på det tidspunkt stod min mand helt anonymt ved siden af og smuglyttede til, hvad folk sagde. Og der var så mange positive kommentarer. Det er jo den bedste feedback at få; den hvor folk ikke føler, de er nødt til at sige noget positivt, for at undgå en pinlig situation.


Hæng lige på, for i næste uge fortæller jeg mere om min pitch og om kommentarerne fra blandt andet Claus Meyer. Lige nu må jeg tilbage til karamellerne. Jeg producerer for fuld knald til crowdfundingen.

157 visninger

LEGUEL             E:hello@leguel.dk            W:www.leguel.dk             M:+4560525165

  • Instagram
  • Wix Facebook page