Farvel 2019 og velkommen 2020

Follow my blog with Bloglovin

Så er 2019 overstået så godt og vel, og det samme er mere end et halvt år for mig uden et ”rigtigt” job. Det kalder på et tilbageblik.

Det siger sig selv at starten af 2019 sammen med det meste af 2018 blev brugt på at fundere over, om jeg kunne have lyst til at prøve noget nyt, og hvad, der i så fald kunne gøre mig glad og tilfreds. Jeg kan love, at den periode er der ingen, som har interesse i at høre særligt detaljeret om. Det er, hvad jeg vil kalde, nødvendigt navlepilleri. Sådan en slags proces, hvor man graver dybt og længe i sig selv for at finde helt ind til, hvad der for alvor gør én glad. Sådan er det, når man glemmer sine tænkepauser:-).

I og med, at det var frygtelig længe side, at jeg havde kigget indad, så var det en lang, frustrerende, lærerig, voldsom, tårevædet og i sidste ende forløsende proces. En proces, der endte ud i min beslutning om at blive selvstændig og ikke mindst at bevæge mig væk fra det jobliv og de trygge rammer, inden for hvilke jeg vidste, at jeg kunne præstere, men som jeg også følte begyndte at snære gevaldigt.


Andet halvår blev en ganske anden oplevelse. Det startede i en rus, hvor jeg følte mig som det modigste menneske i verden; og hen over sommer og efterår kastede jeg mig over produktudvikling, hjemmeside, blog, markedstest, crowdfunding og jagt på emballage. Desuden startede jeg i et acceleratorprogram, som giver mig mentoring, oplæg, workshopper og netværk.

Perioden bød på mentale rutsjeture, hvor jeg det ene øjeblik drønede nedad og tænkte, at det aldrig ville komme til at gå, til det næste øjeblik, hvor jeg drønede opad og var overbevist om, at jeg havde den bedste idé og det vigtigste koncept nogensinde set.

Lidt hårdt og faktisk bøvlet at få noget fra hånden, når jeg hele tiden rutsjede sådan rundt. Men lige som jeg hele tiden bliver klogere på, hvordan man skaber en blog, en visuel identitet, hvordan jeg vil have min emballage osv., bliver jeg også hele tiden klogere på og bedre til at styre mine egne tanker – om end jeg skal blive meget bedre.

Og hver gang jeg tvivler og har svært ved at ryste tanken om fiasko og nederlag af mig, så tænker jeg på, at hvis det ikke lykkes, så har jeg allerede lært så meget nyt. Samtidig har jeg været i stand til at give mit mellemste barn en blid skolestart uden alt for lange dage; det samme med det yngste barn, der havde det hårdt alene i børnehaven uden sin storesøster.

Det er det hele værd!


Og hvad har jeg så lært i 2019:

1. Tag tvivl og kritik med et gran salt

Når nogen tvivler på mit projekt, så skal jeg lade være med at gøre deres tvivl til min egen.

Jeg tilbøjelig til at tage kritik og tvivl fra andre som en objektiv sandhed og arbejde med den som sådan. Kritik og tvivl er helt ok, og jeg skal også lytte, men der er ingen, der siger, at den er korrekt, og at jeg skal påtage mig den. Måske ved alle andre ikke altid bedre.


2. Skriv op, hvad der skal nås på en dag og lav en plan

Jeg skal hver måned og hver dag notere, hvad jeg gerne vil nå. Når jeg når det, jeg sætter mig for, mærker jeg fremdrift, og jeg behøver ikke dunke mig selv oveni hovedet med, at jeg er for langsom og ikke når nok – tværtimod kan jeg klappe mig selv på skulderen.


3. Der er ikke noget, der hedder ”bare lige”

Når man f.eks. køber en maskine og aldrig har lavet noget på en stor maskine før, så afsæt lige en rum tid til at finde ud af den, for det er ikke så nemt, som det ser ud. Det er ikke umuligt, men det er ikke noget man bare lige gør.


4. Find ligesindede

Jeg har haft så stor glæde af at tale med folk, som er det samme sted som mig, eller gerne lige lidt foran. Når jeg spejler mig i mine venners og families øjne, ser jeg deres undren og deres forventninger (uden jeg nødvendigvis altid ser rigtigt), og det er til tider svært at skulle berette om fremdrift og nye oplevelser. Det er svært for mig og jeg ved, det også er svært for nogle af dem, så derfor er det både fagligt og personligt uvurderligt at have nogen, der alene qua deres egen situation forstår, hvor jeg er.


5. Ting tager tid. Lev med det.

Jeg er utroligt nok blevet overrasket over, hvor lang tid ting tager. Man kan ikke bare lige hurtigt finde en emballage, udvikle en visuel identitet, udvikle nye produktvarianter osv. Det tager tid at lave research, og når man skal bruge folk, skal de have tid til at vende tilbage. Når man køber ingredienser online, tager det tid før de kommer osv. og tiden går. Så husk at regne det ind i planerne, så følelsen af, at det går langsomt forsvinder eller holdes i ave.


Og hvad så med fremtiden og med 2020. Hvad skal der ske? Her er det jo, at man skal være varsom, for når man skriver sine målsætninger ned, så alle kan se dem, er det jo ikke længere gratis floskler og urealistiske drømme. Så skal det gerne være spændende, vilde men opnåelige mål, som jeg kan arbejde efter. De skal være så ambitiøse, at jeg skal lægge mig alvorligt i selen for at nå dem, og de må ikke være lige til at række ud efter. Jeg skal udfordre mig selv, og der skal være en risiko for, at jeg ikke når dem.


1 Jeg og mine karameller bærer på et vigtigt budskab, som fortjener opmærksomhed, så jeg vil sige min mening højt, få folk til at lytte og gøre andre (og mig selv) klogere​ på den måde

Det kan være via bloggen her, andre sociale medier, markedsføring af karamellerne, foredrag eller andet.


2 Det er gået op for mig, at jeg ikke er og aldrig bliver, hvad jeg vil kalde et tilfreds menneske. Jeg bliver utilfreds, når der sker for lidt, og jeg har brug for forandringer løbende. Jeg kommer ikke til at finde et job, et sted, en tilstand, der vil gøre mig glad i al evighed. Så jeg skal lære at forlige mig med, at min indre utilfredshed er der. Jeg skal finde et andet ord til den og lære at holde af den, fordi det er den, der bevirker, at jeg rykker mig, lærer nyt og skaber nye oplevelser. Og det nytter ikke at stræbe efter tilfredsheden, for den kommer ikke til at indfinde sig ret længe ad gangen.


3 Jeg skal have en reel omsætning i 2020. Hele idéen med at blive selvstændig er, at jeg vil være fri og tjene mine egne penge. Jeg har ikke kastet mig hovedløst ind i dette projekt (man kan selvfølgelig altid diskutere, om jeg har tænkt mig grundigt nok om:-)), og jeg har selvfølgelig kalkuleret med at skulle investere i LEGUEL og ikke have en indkomst. Men det er klart, at uden omsætning kommer jeg aldrig til at tjene penge, og på et tidspunkt er kassen jo tom. Desuden huer det mig ikke, at jeg lige nu ikke bidrager særligt meget til samfundet, betaler skat osv., så det skal der ændres på.

Det var en længere smøre. Forhåbentlig kan I få lidt ud af at læse det og måske genkende noget. Om ikke andet fik jeg i hvert fald noget ud af at formulere det. Så jeg kan godt anbefale at skrive lidt ned om sine ønsker for det næste år. Godt nytår!

115 visninger

LEGUEL             E:hello@leguel.dk            W:www.leguel.dk             M:+4560525165

  • Instagram
  • Wix Facebook page